Emotional Freedom Techniques

EFT bestaat uit een paar uiterst effectieve technieken om je te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties zoals oud zeer, trauma, en angsten en fobieën. EFT is uiterst praktisch en laagdrempelig: iedereen kan het leren. En deze zelfhulpmethode heeft direct effect en is niet eng om te ondergaan.

EFT maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest. Elke sterk geladen herinnering of angst wordt gezien als verstoring in het meridiaanstelsel en de eindpunten van de meridianen worden dan ook beklopt om de verstoring weer te ontstoren. Daarnaast maakt EFT gebruik van specifieke kennis over hoe mensen hun onprettige ervaringen kunnen loslaten.

Het fenomeen van het vasthouden of blokkeren wordt in de EFT Psychological Reversal genoemd. Deze psychological reversal moet worden opgeheven omdat het de therapie compleet blokkeert. Dat tijdelijk opheffen kan middels affirmaties terwijl er op een ontstoorpunt wordt getikt. Het toepassen van de kennis van het tijdelijk opheffen van psychological reversal en het wegtikken van verstoringen is de essentie van EFT. Daarnaast wordt de intensiteit voor en na de behandeling een waarde gegeven.

EFT is met succes toegepast bij:

Psychisch/emotioneel: EFT werkt bij allerlei klachten waar de oorzaak onverwerkte emoties is zoals pijnlijke herinneringen en oud zeer, tot trauma’s en ook Post Traumatisch Stress Stoornis, oorlogstrauma’s, ongevallen, misbruik en verkrachtingstrauma’s.

angsten en fobieën:
claustrofobie, spinnen, angst voor vliegen, hoogtevrees, faalangst, etc.

verslavingen:
Rookverslaving, anorexie en boulimia, alcohol, tics en schoonmaakdwang en andere vormen van OCD. meer info.

De verschillende onderliggende oorzaken van een depressie kunnen behandeld worden.

Regelmatig kan de lichamelijke klacht door gewoon een rondje of een paar rondjes EFT flink afnemen. Soms moet je ook de emotionele oorzaak van psychosomatische klachten opsporen, benoemen en aanpakken. Dat werkt blijvender. Dat betekent dat bij sommige fysieke klachten EFT ook een positief effect kan hebben.

Lichamelijke en psychosomatische klachten:
Kniepijn, rugpijn en hernia, tendinitis, hoofdpijn en migraine, fibromyalgie, symptomen van reumatoide artritis, astma, de symptomen van MS, allergieën en intolleranties.

Het is ook met succes bij de angst- en spanningsaspecten van dyslexie toegepast.