Voetreflexzonemassage

Voetreflexmassage is een eenvoudige, maar daarom niet minder effectieve natuurgeneeskundige therapie. De hele mens is terug te vinden in de voet. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door de massage van de voeten oefenen we een gunstige invloed uit op de gehele mens.

Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons menszijn, een bijdrage aan bewustwording, lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen.

Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd. Dit proces gaat zichzelf versterken. Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruist, verdeeld en afgevoerd. Een voetreflexmassage bevordert de bloedsomloop in voeten en onderbenen, vermindert pijn, stimuleert de organen om hun taak te doen en werkt preventief.

Het is een massage waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen, en het is een prettige ontspannende massage. Het leven gaat weer stromen. Voetreflexmassage is geschikt bij allerlei soorten klachten, waaronder migraine, maag- en darmklachten, slapeloosheid, stress, hyperventilatie, rugklachten, zwangerschapsklachten, enz.

Een voetreflexmassage duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Net als reiki kan deze massage evt. gecombineerd worden met andere geneeswijzen.