Jassentechniek

Wat is de Jassentechniek?

De Jassentechniek is een behandelingsmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast – lees jassen – los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke angsten, negatieve overtuigingen, patronen en onverwerkte traumatische ervaringen.

Het ontstaan van de naam Jassentechniek.
De naam Jassentechniek is ontstaan doordat Hans de Waard ons fysieke lichaam vergeleek met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas, vermoeidheidsjas, en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer, je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Voor wie werkt deze techniek?
Iedereen draagt jassen – ballast of de bekende rugzak – met zich mee. Kenmerkend voor mensen die last van hun ballast hebben is wanneer deze meer vermoeid en futloos zijn. Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vast te zitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten of worden dagelijks “achtervolgd” door een onverwerkt verleden. Kortom ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders. Er is een duidelijke overeenkomst; iedereen wil er vanaf.

Wat doet het met je?
Ook dit is persoonlijk en subjectief. De een wordt duidelijk fitter en de ander ervaart een intens gevoel van vrijheid. Opvallend veel mensen zitten na het loslaten van hun ballast beduidend beter in hun vel en hebben meer zelfvertrouwen. Op zich logisch, zonder ballast weet je beter wie je bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het Leven.