Shamballa Multidimensional Healing

Hoe Shamballa ontstond

Hari Baba (John Armitage) – homeopathisch arts, lichtwerker en channeler – werd in 1996 door Germain, de oorspronkelijke grondlegger van Reiki, gevraagd om een nieuwe vorm van energiewerk door te geven.

John was eerst niet van plan om hierin mee te gaan. Hij kende het Reiki systeem en ervaarde het als te beperkt. Reiki is eind negentiende eeuw herontdekt door een boeddhistische meester, Dr. Usui. Tijdens een meditatie werd toen een oeroude genezende formule opnieuw bekrachtigd. Reiki heeft zich daarna over de wereld verspreid als alternatieve behandelmethode, zowel voor anderen als in de vorm van zelfbehandeling.

Steeds meer mensen ervaren, na een tijd met Reiki gewerkt te hebben, een grens: de groei en ontwikkeling lijkt te stoppen. We weten inmiddels dat dit goed, en zelfs zo bedoeld was: voor elke vorm van hogere energie geldt dat we tijd nodig hebben om ons aan te passen, want de kracht is in wezen eindeloos. Toen de kracht weer beschikbaar kwam, moest het dan ook worden begrensd.

Germain kon Hari Baba laten zien dat deze begrenzingen niet meer nodig zijn en de kosmische energieën nu ongehinderd en onbeperkt kunnen worden toegepast. Daarop zei Hari Baba tegen Germain: “OK, this could be interesting”. Een nieuwe manier van omgaan met de kosmische energieën was ontstaan. We noemen het Shamballa Multi Dimensional Healing.

Wat biedt Shamballa?

Shamballa is de reiki kracht die nu ongehinderd mag ontwikkelen, helemaal zoals het bij jou past. Shamballa ondersteunt jouw proces van ontwikkeling. Het past zich aan jouw tempo aan. Bij Shamballa worden tijdens een initiatie niet alleen je kruin, hart en handchakra’s geopend, maar ook je voetchakra’s en je aardester.

Hierdoor wordt je gronding versterkt en permanent verankerd. Dit zorgt voor een doorgaande energiestroom, waardoor je persoonlijke en spirituele ontwikkeling enorm worden versneld.

Dan blijkt uiteindelijk dat alle antwoorden in jezelf besloten liggen. Het openen van deze poort naar jezelf, is het grootste cadeau wat je jezelf kan geven. Het betekent wezenlijke vrijheid, in alle aspecten.  

Uiteindelijk zullen anderen daarvan profiteren, maar de eerste doelstelling is je eigen ontwikkeling en het ontdekken van je persoonlijke kracht en talenten. Het ‘meesterschap’ betekent bij Shamballa dan ook ‘meester-zijn’ over jezelf.
Uitgangspunt van Shamballa

Shamballa kent geen controle, geen macht; geen vaste systemen of werkwijzen en geen leraren die alles weten. Shamballa erkent dat ieder mens zijn eigen ontwikkelingsproces heeft, en dat elk mens daar recht op heeft. Elk oordeel is naïef, want niemand kent het levens- en ontwikkelingsplan van een ander.

Hari Baba verwoordde dit uitgangspunt zo: “Shamballa kent maar één regel: er zijn geen regels.”